Hopp til hovedinnhold

Tilbod i Bergen

Hyssingen forside.png

Hyssingen produksjonsskole

Hyssingen produksjonsskole startet opp i januar 2015 som den første produksjonsskolen i Norge. Skolen ble etablert etter initiativ fra Opplæringsavdelingen i Hordaland, med formål å redusere frafall i videregående opplæring i fylket.

Hyssingen er lokalisert i Møllendal litt utenfor Bergen sentrum hvor tidligere industri lokaler er renovert og tilpasset skolen sine verksteder. Bygningen ble tegnet av Leif Grung i 1938  til Norsk Hyssingfabrikk AS, og derav navnet til skolen.

Produksjonsskolen er basert på en reell produksjon med salg av varer og tjenester. Hyssingen  har gjennom ulike prosjekter, utviklet samarbeid med private, næringsliv og organisasjoner i Bergensområdet. Produksjonen er unik ved de ulike verkstedene, og det blir lagt til rette for prosjekter i samarbeid mellom verkstedene.

Under oppholdet på skolen er det muligheter for utplassering i bedrift for de som ønsker det. Restaurant & matfag driver kafe og bakeri tilknyttet skolen som en nyttig forankring i vårt lokalmiljø.

Vi er i kontinuerlig utvikling av vår produksjon, med en hverdag tilpasset de oppdrag vi påtar oss samt de aktiviteter ungdommen selv ønsker å utføre.

Våre verksteder:

Restaurant og Matfag

Har du interesse for matlaging, da er Restaurant og matfag verkstedet for deg.

Vinyl og Grafisk

Høsten 2022 vil vi starte opp vårt nye verksted her på Hyssingen produksjonsskole, som vil produsere vinylplater og grafiske tjenester til våre kunder.

Bygg og anlegg

På bygg- og anleggsverkstaden får du ta del i ein allsidig produksjon, spesielt retta mot betongfaget. Vi tilbyr også ei innføring i generell bygg- og anleggsteknikk.

Medieverkstedet

Medieverkstedet drives på lik linje med en mediebedrift, og du er med i alle deler av prosessen, fra de første kundemøtene til planlegging, gjennomføring og evaluering.

Hyssingen Kafé og bakeri

Hyssingen Kafè er en nabolagskafé drevet av ungdommer og lærlinger ved Hyssingen Produksjonsskole. Her serverer vi varmretter, ferske bakverk, kaker og mye mer. Vi tilbyr og catering i Bergensområdet.

Lurer du på noko?

Ta kontakt med Baste som kan svare på det meste

Baste Bruarøy

Dagleg leiar
Person.jpg